Kraamzorg

Intake en zorgplan

Tussen de 25ste en 30ste week van uw zwangerschap vindt een intakegesprek plaats. Dit intakegesprek wordt bij u thuis gehouden. Tijdens dit gesprek worden uw wensen besproken en krijgt u een indruk van wat u van ons tijdens de kraamperiode kunt verwachten. Dit alles geheel op maat en gebaseerd op uw eigen gezinssituatie. Samen met u willen wij er een onvergetelijke periode van maken.

Persoonlijke kraamverzorgende

Kraamburo ZorgSaam werkt kleinschalig en houdt daarom van een persoonlijke benadering. Continuïteit en duidelijkheid in de begeleiding vinden wij belangrijk en daarom kunt u in principe de gehele kraamperiode rekenen op één en dezelfde kraamverzorgende: wel zo prettig voor u en uw gezinsleden!

De kraamzorg

Indien u thuis bevalt zal de kraamverzorgende de verloskundige assisteren bij de bevalling. Ook in sommige ziekenhuizen zullen we bij de bevalling assisteren! Als de bevalling ‘s nachts plaats vindt kan er aansluitend kraamzorg verleend worden. Na de bevalling zal de kraamverzorgende met u overleggen hoe de uren van de kraamzorg verdeeld zullen gaan worden. Indien er een medische indicatie is, bestaat er de mogelijkheid dat de verloskundige extra uren indiceert volgens het L.I.P. ( Landelijk Indicatie Protocol).

De kraamverzorgende heeft als belangrijkste taak de zorg voor moeder en kind. Haar vakkundige kennis zal zij met veel plezier overdragen aan u en uw partner, zodat u na de kraamperiode vol vertrouwen zelf de zorg voor uw baby aankunt! De kraamverzorgende zal alles rapporteren in ons kraamdossier, dat als leuk aandenken voor u achterblijft na de kraamperiode. Verder zal de kraamverzorgende ook zorgen voor de andere gezinsleden en het huishouden.

Indien u in het ziekenhuis bevallen bent en u zou naar huis mogen maar uw baby nog niet, dan kunt u voor uzelf kraamzorg krijgen. Ook kunt u de zorg, in overleg met uw zorgverzekeraar, uitstellen totdat uw baby naar huis komt.

Kraamburo ZorgSaam is borstvoedingsgecertificeerd. Dit betekent dat u van ons een goed advies en goede begeleiding bij de borstvoeding mag verwachten.

Binnen het team van Kraamburo ZorgSaam zijn er kraamverzorgenden die een extra opleiding hebben gedaan om gespecialiseerde kraamzorg te mogen verlenen. Hieronder kunt u verstaan: kraamzorg na een keizersnede, kraamzorg bij een meerling, zorg voor ouders bij een overleden kindje en gespecialiseerde zorg voor baby’s die in de couveuse hebben gelegen.

Kraamburo ZorgSaam is 24/7 bereikbaar op telefoonnummer:  06-25038104