Zorgen doen we samen

Proficiat met uw zwangerschap! Een bijzondere en ingrijpende periode in uw leven is aangebroken! De ervaren kraamverzorgenden van Kraamburo ZorgSaam zullen hun uiterste best doen om u en uw partner te begeleiden tijdens de bevalling en de kraamperiode! Hierbij staan uw persoonlijke wensen voorop!

Vanaf het moment dat u weet dat u zwanger bent moet er al een en ander geregeld gaan worden. U gaat naar de verloskundige voor de zwangerschapscontroles, u kunt zich aanmelden voor het programma ‘Slimmer Zwanger’, een coachingsprogramma gericht op verbeteren van voedings- en leefstijlgewoonten voor en tijdens de zwangerschap, en u gaat kraamzorg regelen. Bij Kraamburo ZorgSaam bieden we naast de kraamzorg meerdere malen per jaar cursussen aan, zoals b.v. een borstvoedingscursus en E.H.B.O. voor kinderen van 0-4 jaar. Tussen de 25ste en 30ste week van uw zwangerschap vindt een intakegesprek plaats. Dit intakegesprek wordt bij u thuis gehouden. Tijdens dit gesprek worden uw wensen besproken en krijgt u een indruk van wat u van ons tijdens de kraamperiode kunt verwachten. Dit alles geheel op maat en gebaseerd op uw eigen gezinssituatie. Samen met u willen wij er een onvergetelijke periode van maken.

Wie zijn wij?

Kraamburo ZorgSaam werkt kleinschalig en houdt daarom van een persoonlijke benadering. Continuïteit en duidelijkheid in de begeleiding vinden wij belangrijk en daarom kunt u in principe de gehele kraamperiode rekenen op één en dezelfde kraamverzorgende: wel zo prettig voor u en uw gezinsleden! Wij hebben een contract met iedere zorgverzekeraar, en zijn op de hoogte van de diverse mogelijkheden. Bel ons gerust, zodat we u hier alles over kunnen vertellen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Indien u thuis bevalt zal de kraamverzorgende de verloskundige assisteren bij de bevalling. Ook in sommige ziekenhuizen zullen we bij de bevalling assisteren! Als de bevalling ‘s nachts plaats vindt, en u mag naar huis, wordt er aansluitend kraamzorg verleend. Dit zal bestaan uit de eerste noodzakelijke zorg. Na de bevalling zal de kraamverzorgende met u overleggen hoe de uren van de kraamzorg verdeeld zullen gaan worden. Indien er een medische indicatie is, bestaat er de mogelijkheid dat de verloskundige extra uren indiceert volgens het L.I.P. ( Landelijk Indicatie Protocol).

De kraamverzorgende heeft als belangrijkste taak de zorg voor moeder en kind. Haar vakkundige kennis zal zij met veel plezier over dragen aan u en uw partner, zodat u na de kraamperiode vol vertrouwen zelf de zorg voor uw baby aankunt! De kraamverzorgende zal alles rapporteren in ons kraamdossier, dat als leuk aandenken voor u achterblijft na de kraamperiode. Verder zal de kraamverzorgende ook zorgen voor de andere gezinsleden en het huishouden.

Indien u in het ziekenhuis bevallen bent en u zou naar huis mogen maar uw baby nog niet, dan kunt u voor uzelf kraamzorg krijgen. Ook kunt u de zorg, in overleg met uw zorgverzekeraar, uitstellen totdat uw baby naar huis komt.

Kraamburo ZorgSaam is borstvoedingsgecertificeerd. Dit betekent dat u van ons een goed advies en goede begeleiding bij de borstvoeding mag verwachten.

Kraamburo ZorgSaam heeft de mogelijkheid ondersteunende producten aan te bieden, zoals o.a. verhuur van een borstkolf. Ook heeft Kraamburo ZorgSaam een lactatiekundige in dienst waarbij u terecht kunt met al uw vragen over borstvoeding, zowel in de kraamperiode als er na. U kunt haar bereiken via de mail: [email protected]