Corona

Wat is het?

COVID-19 is de ziekte die wordt veroorzaakt door een nieuw coronavirus. De ziekte kan luchtwegklachten en koorts veroorzaken en in ernstige gevallen ademhalingsproblemen. Het virus wordt verspreid door hoesten en niezen. Via druppeltjes komt het zo in de lucht. Als andere mensen die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld handen in de mond, neus of ogen krijgen, kunnen zij besmet raken met het virus.

De belangrijkste klachten die vaak voorkomen bij COVID-19 zijn:

  • Verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn)
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

INCUBATIE TIJD

De periode tussen het moment dat je besmet raakt en dat je klachten krijgt heet incubatietijd. Als je besmet raakt met het coronavirus duurt het meestal 5 tot 6 dagen voordat je klachten krijgt, maar soms al na 2 dagen of zelfs na 12 dagen (maar nooit na 14 dagen). 

INTAKE VOOR  DE KRAAMZORG: De intake voor de kraamzorg zal in overleg met u telefonisch of  via een huisbezoek plaatsvinden.

KRAAMZORG :Een week voor de uitgerekende datum zullen wij telefonisch contact met u opnemen over de invulling van de kraamzorg. Aangezien de richtlijnen geregeld aangepast worden zullen wij dit bewust niet op onze site zetten. Dit om verwarring te voorkomen.

Kraamburo ZorgSaam werkt volgens de richtlijnen van het R.I.V.M.