Flesvoeding

Als u kiest voor flesvoeding, of wanneer u geen borstvoeding mag of kan geven, dan is kunstmatige zuigelingenvoeding (we noemen dit kunstvoeding) het alternatief. Dit is koemelk, meestal in poedervorm, die geschikt is gemaakt voor zuigelingen. Gewone koemelk is voor een pasgeborene té eiwitrijk om te kunnen verteren, dus ondergaat de melk tijdens fabricage van kunstvoeding een speciale behandeling.

Fabrikanten van kunstvoeding proberen al jaren om moedermelk zorgvuldig na te bootsen. Tot op heden is kunstvoeding een redelijke benadering van moedermelk. Een exacte kopie zal het echter nooit kunnen worden, onder andere omdat moedermelk levende bestanddelen bevat en telkens anders van samenstelling is. Kunstvoeding biedt géén gezondheidsvoordelen voor moeder en kind, maar bevat wel alles wat uw baby nodig heeft om te groeien.

Benodigdheden voor het geven van kunstvoeding

Vóór de bevalling is het nodig het volgende in huis te halen: 

1 pak standaard zuigelingenvoeding no. 1 (0-6 maanden) – Het maakt niet uit welk merk u kiest want in Nederland is alle babyvoeding van goede kwaliteit.Indien er een medische indicatie is om met een andere soort voeding te beginnen, wordt dit vooraf met u besproken. – 1 fles waarvan de maatverdeling goed af te lezen is

– 2 bijpassende spenen nr. 1  – Het advies is om van slechts één merk de fles en spenen in huis te halen. Het kan namelijk blijken dat uw kind niet goed drinkt met de aangeschafte speen en dat er een andere gekocht moet worden. Dit betekent vaak dat er ook een andere fles nodig is want meestal passen onderdelen van verschillende merken niet bij elkaar.

– flessenwarmer / magnetron voor opwarmen van voeding

– pannetje / magnetronsterilisator voor het uitkoken van flessen en spenen.